Harry Boontje

Dirigent Harry Boontje

Hij werd geboren op 3 februari 1966 in Raalte maar verhuisde op zesjarige leeftijd naar Doetinchem. Omdat zijn ouders het idee hadden dat hij best wel muzikaal is, mocht hij naar de muziekschool voor algemene muzikale vorming. De toenmalige directeur gaf het advies om dan voor piano te kiezen met de mededeling: "als je piano kunt spelen ,kun je ook orgel spelen. Andersom is een stuk moeilijker." Een schot in de roos, zo bleek achteraf, want als 14 jarige puber bespeelde hij het kerkorgel in Doetinchem, startte een jeugdkoor op zijn vijftiende en werd dirigent van het kerkkoor op zijn achttiende. ondertussen werd hij vaste pianist van een aantal koren. Na 11 jaar pianoles ging Harry voor toelatingsexamen conservatorium naar Arnhem en slaagde Cum Laude, vooral op zijn improvisatie vermogen. Voorhem was dit het einddoel en koos voor een carrière binnen de gezondheidszorg. "Hele dagen op een pianokruk is niks voor mij" was zijn motivatie. Tegenwoordig woont Harry in de Heurne en werkt in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In zijn vrije tijd is hij tweede dirigent en of pianist van gemengde- en mannenkoren. Als je Harry vraagt wat zijn favoriete muziekstuk of lied is zal hij antwoorden: "Music was mij First Love" van John Miles. Harry is sinds juli 2013 dirigent van het Chr. Heurns Mannenkoor.