Zomerconcert 2016

Zomerconcert zaterdag 9 juli 2016

DE HEURNE - Het Chr. Heurns Mannenkoor onder leiding van Harry Boontje en met pianobegeleiding van Rosanne Navis, heeft samen met de Götekapel onder leiding van Johan van Schijndel het seizoen afgesloten met een mooi gevarieerd concert. Dit in een overvolle, tot concertzaal omgebouwde grote werktuigenloods van boerderij Het Vorster, bij Manfred en Jolanda Keuper in De Heurne.

Het concert werd door het mannenkoor op verrassende wijze geopend met het lied Das Morgenrot, dat plotseling om 20:00 uur a capella achter het publiek opklonk, dit bij mooie beelden van een opkomende zon op het projectiescherm. Hierna nam het koor plaats op het podium, nam de voorzitter het woord en wenste alle aanwezigen een mooie avond toe.

Na het eerste blok waarin het koor onder andere De Kracht van Uw liefde, I'll wish I had given Him more (met dubbelkwartet) en Droombeeld van Johan Bredewout zong, zorgden Harry Boontje en Rosanne Navis voor een verrassing door samen het lied 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Brei op hun eigen wijze heel mooi uit te voeren. Hierna werd het deel vóór de pauze door de Götekapel, een onderdeel van het fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo, voortgezet.

 

Na de pauze opende het mannenkoor met 'Oh Happy Day' waar Henk Rutgers de solo swingend voor zijn rekening nam en met de Drei Lüstige Lieder en Spanish Eyes werd de toon van een happy/vrolijke avond gezet. Met het mooi a capella gezongen lied Stil ruht der See en Over heel d'aard sloot het koor haar zangprogramma af, waarna het dirigeerstokje weer werd overgenomen door Johan van Schijndel met de Götekapel.

Rond 22:15 uur heeft de voorzitter het concert afgesloten door de aanwezigen, alle vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt en de uitvoerenden te bedanken, waarbij de dirigenten Johan van Schijndel en Harry Boontje, de pianiste Rosanne Navis en Jolanda en Manfred Keuper een mooie bos bloemen kregen.

Hierna heeft de Götekapel nog enige tijd gespeeld en werd er nog gezellig onder het genot van een drankje en een hapje na gekeuveld over deze mooie avond.

Het programma werd door Dianne Hoftijzer met zeer mooie beelden opgeluisterd via een beamer, waar zij een schitterend presentatie van had gemaakt. De verlichting werd weer op prachtige wijze verzorgd door Appie Hengeveld.

Al met al kan terug gekeken worden op een heel mooi zomerconcert op een mooie buitenlocatie.

Het mannenkoor houdt vakantie tot 5 september. Hun oefenavond is op maandag avond. Iedereen die wel eens bij zichzelf heeft gedacht dat het best leuk lijkt om eens mee te doen, wordt uitgenodigd om na de vakantie eens een kijkje te komen nemen op een oefenavond.

 


 

Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me