Welkom

Welkom op de site van het Chr. Heurns Mannenkoor! Zoals de naam aangeeft is ons koor gevestigd in De Heurne, een gemeenschap onder Dinxperlo (gem. Aalten). Van oorsprong en nog steeds een protestants christelijk koor maar er voelen zich ook mensen thuis met een andere geloofsovertuiging.

Het repertoire bestaat voor de ene helft uit geestelijke liederen en voor de andere helft uit populair materiaal. Het koor vormt al letterlijk sinds mensenheugenis (opgericht in oktober 1926) een hechte basis in de Heurnse gemeenschap. Onze helaas te vroeg overleden oud-dirigent Wim Kempers typeert het koor in de jubileumkrant bij het 75-jarig bestaan als: gemoedelijk, kwaliteit, eenvoud en saamhorigheid. Verder zegt hij: de gemoedelijkheid in combinatie met de saamhorigheid maakt van deze vereniging een gezellig, sfeervol geheel met een sociaal bindend karakter t.o.v. elkaar.

Elke maandagavond wordt er onder de leiding van onze enthousiaste dirigent Harry Boontje gerepeteerd in de speelzaal van basisschool "De Höve" in De Heurne van 20.00 tot 22.00 uur. Altijd was de oefenavond in een school in De Heurne, waar deze ook stond. Vanaf 1972 (opening nieuwbouw) is dit "De Höve".

Ook in de regio willen wij onze stem laten horen. Zo wordt medewerking verleend aan kerkdiensten in ziekenhuizen in de buurt en worden optredens verzorgd in (ouderen-)woonzorgcentra. In juli is er het zomerconcert en dicht bij Kerst de traditionele Kerstzangdienst in de Heurnse Kerk. Regelmatig nemen wij deel aan een zangerscontactavond. In het voor- en / of najaar organiseren wij ons eigen groter concert. Zie "Agenda".

Het ledenaantal ligt rond de 45 heren. Schroom niet om eens op een maandag binnen te lopen en sfeer te proeven. U bent welkom bij één van de vier zangpartijen!